Forebyg stress ved at spise sunde fødevarer

Stress er en folkesygdom, og hvert år er der mange, som må sygemelde sig fra jobbet i kortere eller længere perioder, fordi de er gået ned med stress og ikke kan overskue alle hverdagens krav eller bunken af arbejdsopgaver. Mange af os lever nemlig i et hamsterhjul, hvor vi har et arbejdsliv og et familieliv, som er propfyldt med opgaver, der skal løses, og krav og forventninger til, hvad vi skal nå. Sund kost er også en måde at forebygge stress eller reducere stress i hverdagen. Der findes en lang række fødevarer, som har en positiv indflydelse på kroppen og hjernen, og som hjælper dig til at slappe mere af.

Havregrød

Hvis vi begynder med morgenmaden, så kan du med fordel spise en dejlig portion havregrød, som er sundt og nærende og mætter godt. Undersøgelser viser faktisk, at havregrød får serotonin-niveauet i hjernen til at stige, hvilket virker beroligende på dig.

Blåbær

Blåbær er en fødevare, som er sprængfyldt med antioxidanter, som beskytter mod fx hjertekarsygdomme og kræft. Du kan ikke spise for mange blåbær, så vær gavmild med dem og drys dem gerne ud over din havregrød, lav smoothies med blåbær, put blåbær i salater eller spis blåbær som snacks og mellemmåltid.

Fuldkornsprodukter

Det er vigtigt at spise mange fuldkornsprodukter, som fordøjes og optages langsomt i kroppen. Dermed holdes blodsukkeret stabilt, og du slipper for de humørsvingninger, som det giver, når man spiser hurtige kulhydrater som sodavand eller lyst brød, hvor man får en quick-fix, og så falder blodsukkeret drastisk igen. Forebyg derfor stress ved at spise fuldkornsprodukter.

Grøntsager

Grøntsager er både sunde og virker stressnedsættende. Hvis du fx har hovedpine eller føler dig træt, hvilket også er et symptom på stress, så kan du spise spinat, som indeholder magnesium. Du har brug for magnesium, og hvis du kommer i underskud af det, kan du netop komme til at lide af hovedpine. Spis gerne rå grøntsager, som både er sunde, og så virker det stressreducerende at sidde og tygge i fx en gulerod, og det kan være med til at løsne op for kæbespændinger. Spændinger i kæben kan ligeledes være et tegn på stress, og hvis du har for mange kæbespændinger, kan det føre til hovedpine. Du kan med fordel spise masser af grøntsager både til frokost og aften og som mellemmåltider.

Omega 3 fedt

Omega 3 fedt, som findes i laks, tun, makrel og lignende fede fisk er lidt af en mirakel-olie, som både beskytter mod hjertekarsygdomme, depression og PMS, og samtidig kan den også forebygge stress. Spis fed fisk minimum 2 gange om ugen eller snup en fiskeoliekapsel, og så får du al den gode Omega 3 fedt, som din krop og hjerne har behov for.

mh-purity-lite