Antiinflammatorisk kost

For mange forarbejdede fødevarer eller fødevarer fyldt med sukker kan være med til at skabe en inflammatorisk tilstand, som er en betændelsestilstand i din krop. Inflammation tærer på kroppens ressourcer, og en kronisk inflammation kan gøre dig sårbar over for mere alvorlige sygdomme som diabetes og kræft. Inflammation er som en ild, der brænder i kroppen, og typiske symptomer kan være røde hævelser, træthed eller influenza. Der findes heldigvis en række madvarer, som du kan spise, der har en antiinflammatorisk effekt. Det betyder, at de går ind og nedkæmper den inflammation, du har i kroppen, så du bliver mere sund og får et energiboost.

Kål

Blandt de vigtigste antiinflammatoriske madvarer finder man for det første kål. En række kålsorter kan være gode: blomkål, rødkål, broccoli, rosenkål, hvidkål og grønkål. Kål er fyldt med næringsrige stoffer, vitaminer og antioxidanter, som beskytter din krop og booster dit immunforsvar.

Fede fisk

Vi har hørt det mange gange før: Spis fisk 2 gange om ugen. Selvom fisk generelt er sunde at spise, så er det dog ikke helt ligegyldigt, hvilken slags fisk du spiser, hvis det skal virke antiinflammatorisk. Du skal spise de fede fisk som laks, tun, sild, makrel, hellefisk og ørred, hvis du vil have maksimal glæde af al den dejlige Omega 3, som de indeholder. Omega 3 fedt er supersundt for vores kroppe, og det dæmper inflammationer og virker forebyggende mod hjertekarsygdomme, kræft og andre livsstilssygdomme, som du kan blive ramt af, hvis du ikke passer godt på dig selv. Hvis du ikke bryder dig om at spise fisk, så kan du i stedet tage en fiskeoliekapsel, som har samme positive effekt på din krop.

Nødder og bær

I stedet for at spise chokolade og kage, så skal du mæske dig i nødder og bær, og din krop vil være taknemmelig for det. Der findes mange bær som blåbær, brombær, hyldebær, solbær og hindbær, der er fyldt med vitaminer og antioxidanter. Nødder som fx pistachenødder og mandler E-vitaminer og B-vitaminer, som understøtter immunforsvaret og forebygger stress og depression.

Usunde og sunde fedtstoffer

Spis mange fuldkornsprodukter som byg og rug, som er langt sundere for kroppen end lyst brød. Spis mindre kød, fordi det flermættede fedt i kød kan skabe inflammation i kroppen. Du kan fx også spise avocado.

Ingefær

Ingefær er en lille rod, som har mange positive virkninger på kroppen – og den virker også antiinflammatorisk. Riv den gerne i madretter, lav ingefærshots eller spis syltet ingefær. Ingefær smager godt sammen med en række forskellige andre madvarer, og du kan gavmildt anvende den i både retter, shots og smoothies.

mh-purity-lite