Forebyg stress og udbrændthed med sund mad

Har du en travl hverdag eller føler du dig overbebyrdet og træt, så kan du forebygge stress og udbrændthed ved at spise sundt. Når du sætter fokus på din krop og giver den mad med et højt energiindhold og god næring, så hjælper du kroppen og dens immunforsvar med at håndtere stressede situationer.

Start med sund morgenmad

Et sundt morgenmåltid kan fx være havregryn med mælk og blåbær, forskellige smoothies med grøntsager, frugt og bær. Det kan også være chiagrød eller skyr. Dermed får din mave en sund start på dagen, hvor du føler dig mæt og ikke fristes til at spise usunde fødevarer. Blåbær, som også går under betegnelsen superfoods kan virkelig booste din krop, og de er sprængfyldte med antioxidanter.

Spring ikke frokosten over

Du bør huske at holde frokost hver eneste dag. En halv time væk fra skærmen eller manuelt arbejde er vigtigt for, at kroppen og hjernen kan samle ny energi. Måske er du med i en frokostordning på arbejdspladsen, og så vil I sikkert få serveret dejlig mad hver dag. Hav fokus på at vælge det sunde, når du kan. Vælg mange grøntsager og groft brød, og tag mindre af pastaen, kartoflerne og kødet. Foreslå din arbejdsgiver, at I får en frugtordning i stedet for en kageordning. Når du føler dig småsulten om eftermiddagen, kan du tage et dejligt stykke frugt i stedet for kagen, som er fyldt med sukker.

Lav aftensmad af sunde råvarer

Sørg for at handle ind på tidspunkter, hvor du ikke er sulten. Så reducerer du risikoen for at købe usunde fødevarer eller lave andre impulskøb. Lav i stedet en indkøbsliste og beslut dig for at købe sunde råvarer, som du kan bruge til at lave sund og velsmagende aftensmad. Har du ikke tid til at handle ind eller lave aftensmad i flere timer, så kan du som alternativ vælge at abonnere på en måltidskasse med sunde råvarer og opskrifter, hvor du hurtigt kan lave et måltid på 30 minutter.

mh-purity-lite