Superfood

Mange har hørt udtrykket „superfood“, som forbindes med noget, der er sundt. Men hvad dækker ordet “superfood” egentlig over, hvor sundt er det for kroppen, og hvor ofte skal man indtage det? De fleste mennesker vil nemlig gerne leve sundt, og de vil gerne have oplysning om hvilke fødevarer, der er gode for dem at spise, og som kan kombineres med motion. Det er vigtigt at tilføre kroppen sunde fødevarer for at holde sig sund og rask med et højt energiniveau, ligesom det er vigtigt at have de rigtige sko på som fx adidas sko i høj kvalitet, når man dyrker motion. Det gælder i alle henseender om at passe godt på kroppen.

[IMAGE=fBx733cy1uWw.jpg]

Superfood – hvad er det?

Superfood er en betegnelse for fødevarer, som hjælper dig med at blive sundere og forebygge kroniske sygdomme. Det er fødevarer, som indeholder vitaminter og mineraler, som er gode for din krop, og som giver kropen mere energi. Superfood feder heller ikke, så hvis man trænger til at smide nogle kilo på sidebenene eller bagdelen, så er det også et godt valg at spise superfood.

Liste over superfood

Blåbær

Avocadoer

Grønkål

Laks

Kokosnødder

Hørfrø

Gojibær

Råmælk

Kanel

Mandler

Søde Kartofler

Spirulina

Acai Bær

Grønkål, avocado og sødekartofler kan man spise til aftensmad – fx sammen med laks. Sundhedsstyrelsen anbefaler 300 gram fisk om ugen, og elsker man fisk, kan man sagtens spise mere, men i så fald skal man helst vælge fisk fra opdræt. Mandler, kokosnød, acai bær og gojibær kan anvendes som snacks, i desserter og kager. Spirulina er måske et ord, som springer i øjnene, og som ikke alle kender. Spirulina er en blågrøn mikroalge, som er rig på klorofyl og protein. Den fås i pulverform i fx helsebutikker, og den kan blandt andet anvendes i smoothies.

Gavnlige effekter ved superfoods

Der er mange gavnlige effekter ved at spise superfoods. For det første er superfoods med til at forstærke immunforsvaret. Kroppen får simpelthen et sundhedsboost, og superfood forøger også energiniveauet. Man bliver bedre til at koncentrere sig og mindre stresset. For det andet er superfoods med til at forebygge en lang række livsstilssygdomme. Superfoods bekæmper inflammation og dårlig kolesterol, ligesom de også forebygger kræft, diabetes, hjertekarsygdomme og neutraliserer skadelige frie radikaler. Med superfoods får kroppen al den næring, den har behov for, og man får nemmere ved at holde en sund vægt.

Kan man spise for meget superfood?

Nej, for stort set alle fødevarer på listen gælder det, at man kan spise de mængder, man vil, uden at det er skadeligt. Man kan rolig hælde et stort drys blåbær ud over morgenmaden og spise dem som snack om eftermiddagen også. Eneste superfood man skal være opmærksom på, er laks. Her bør man vælge fisk fra opdræt i stedet for fra Østersøen for at undgå for meget kviksølv og dioxin. Man kan også alternativt vælge at supplere superfood med indtag af Omega 3 fiskeolietabletter.

mh-purity-lite