Tidens sunde trends

Før i tiden var det at interessere sig for maden kun noget, man for alvor havde mulighed for, hvis man var en del af overklassen. Helt tilbage fra det gamle Rom har vi bevaret kogebøger, og opskrifterne der viser, at man var meget interesseret i mad, men at det til gengæld også kun var overklassens opskrifter, der blevet skrevet ned. Lærketunger, eksotiske dyr og alskens grøntsager kom på det romerske middagsbord, og går man de gamle opskrifter igennem, kan man også se, at man godt vidste, hvad der var sundt: Sunde nødder, som var godt for hjerte og kredsløb, og fisk i store mængder.

Fisk kom på bordet blandt andet i en gæret form, der kaldtes garum og som var en fiskesauce, som blev spist til alt muligt og iblandet alle mulige retter. Den fermenterede fisk gav dybde og fylde i smagen i form af den smag, vi i dag kalder umami, og som tilfører det salte køkken en unik smag.

Fra simpel overlevelse til lækker mad

Igennem de næste mange århundreder, helt frem til vor tid næsten, handlede mad for langt de fleste mennesker om simpel overlevelse. De bedrestillede kunne frådse i krydderier, eksotiske frugter, mange slags grøntsager og kød, mens de fattige måtte nøjes med grød, brød og havens frugter, fisk, hvis man var tæt ved havet, og kød i saltet og tørret form, og slet ikke hver dag.

I dag er interessen for sund mad vokset til usete højder. Det hænger sammen med, at vi nu har råd til det, men også at vi ved mere om sammenhængen mellem maden og helbredet. Selv om datidens husmødre udmærket vidste, at man ikke bare skulle spise fed mad, så kroppen kom ud af facon, er det først i dag, at vi ret beset for alvor kan gøre noget ved det.

Find rådgivning om sund mad

Mange mennesker vælger i dag at slå sig ned som rådgivere for andre om kost og livsstil. Måske har de som led i det at blive selvstændig rådgiver skullet søge finansiering. Det har de kunnet gøre gennem et erhvervslån fra Qred.com, som er en god måde at afsøge markedet på og finde en attraktiv finansiering til sine livsdrømme.

Mange med interesse for kosten aflæser tidens sunde trends og deler ud af deres viden, som så kan komme andre til gavn. Der er mange forskellige meninger om, hvad der er den sundeste kost, men man kan som person jo vælge at følge den trend, man synes, giver den bedste effekt i forhold til det, man gerne vil opnå. Vil man slanke sig, er der mange veje at gå, og også, hvis man vil styrke sine muskler, sænke sit kolesteroltal eller blot få en større energi, kan man hente megen inspiration fra kostrådgiverne til at omlægge sin kost til en sundere diæt.

mh-purity-lite