Undgå madspild
Vil du gerne spise sundt og samtidig gøre noget godt for klimaet, så bør du også tænke over de mængder af mad, du handler ind. Mange af os falder for fristelserne og de gode tilbud i supermarkederne og ender med at købe for meget mad, som vi så smider ud igen. Både for miljøet og din pengepungs skyld bør du lave en madplan for en uge, 14 dage eller en måned ad gangen, så du får et overblik over, hvilke madvarer du har brug for at købe, og så du også kan finde opskrifter, som indeholder de forskellige råvarer, du har i dit køleskab. På den måde kan du sikre dig, at du altid får spist op og tømt dit køleskab, før du handler ind igen, og at du ikke får købt de ”forkerte” varer i forhold til de retter, du gerne vil lave. På Miljøstyrelsens hjemmeside er der flere tips til, hvordan du undgår madspild. Du bør også være opmærksom på, at du kun laver mad i de mængder, som bliver spist, og hvis der alligevel er rester til overs, så kan du gemme dem og spise dem dagen efter eller tage dem med som madpakke. Du bør også være opmærksom på, at fødevarerne mærket med “bedst før” godt kan spises efter overskreden dato.